Tiếng Việt  |  English  |  中文

BT CHEM PRODUCTS ARE HONORED

To be accepted by International Groups
To supply traditional Clients
Questions & Answers

Question 1: Why does the finish run ? How to fix this problem? (03:43 | 20/08/2011)

Answers:

*   The finish runs ( also called orange peel) because of following reasons:

-   The material's density or concentration is too high.

  Detail   

 

Question 2: Sometimes the surface appears small holes when I finish. Can you please tell me the causes of this problem and fixing methods? (03:41 | 20/08/2011)

Answer:

*   The  finish surface that has holes ( fish eyes or impressions on the surface) is caused by:

-  The finish is contaminated by silicone.

  Detail   

 

Question 3: Why do I sometimes see pin holes or air bubbles on the finish surface? How to repair this? (03:36 | 20/08/2011)

Answer:

*   Causes:

-  The air and solvent can not easily escape through the outer surface without having any effecting action.

  Detail   

 

Question 4: Why do wrinkles appear on finish surface or varnish? How to repair this problem? (03:35 | 20/08/2011)

Answer:

*   Causes:

-   The finish surface is too wet.

  Detail   

 

Question 5: Sometimes I see a skim layer on the finish surface? Can you please tell me causes and fixing methods? (03:32 | 20/08/2011)

Answer:

*   Causes: You may keep the topcoat material or varnish open in the air too long.

  Detail   

 

Question 6: Why does the finish surface run? How to tackle this problem? (03:27 | 20/08/2011)

Answer:

*   The finish surface runs because of following reasons:

-  Adding too much mineral spirit into the finish.

-   Mineral spirit evaporates slowly.

  Detail   

 

Question 7: Why does the finish surface stick too much dust? How to fix this problem? (03:23 | 20/08/2011)

Answer:

*   The finish surface sticks dust because of following reasons:

-   The mineral spirit is not suitable.

  Detail   

 

Question 8: My finish's concentration is too high. Please tell me ways to reduce its concentration? (03:21 | 20/08/2011)

Answer:

*   Your finish has too high concentration because of following reasons:

-   Finishes or varnish are condensed due to oxidation.

  Detail   

 

Question 9: Why is the finish dirty or does it have residue? How to tackle this problem? (03:18 | 20/08/2011)

Answer:

*   Causes:

-   The working environment is not clean: having dust in spraying room, the air, assembly or spraying equipment.

  Detail   

 

Question 10: My finish surface scratches easily? Can you tell me reasons and repairing ways? (03:16 | 20/08/2011)

Answer:

  Your finish surface scratches easily due to following reasons:

-   The top coat is not definitely dry.

  Detail